Southern Rockies 2016, Dag 4: Wall – Rapid City

Vrijdag 9 september 2016,

_MG_0425.jpgDe dag begint als een iets minder mooie dag. Aanvankelijk is het eerst nog bewolkt, maar vrij snel daarna vallen er toch wat druppels. Gelukkig trekt het tegen het einde van de dag weer een beetje open. Na het gebruikelijke ochtendritueel zitten we ook vandaag weer op tijd (8 uur) in de auto op weg naar Minuteman Missile National Historic Site Visitor Center. Hier kun je een ge-deactiveerde Minuteman kernraket bewonderen in zijn lanceersilo. Maar er worden ook een rondleidingen gegeven in een van de ondergrondse bunkers waar de bemanning zat die in geval van oorlog een kernraket moesten lanceren.

_MG_0429.jpgHelaas heeft het stel voor ons net de twee laatste kaartjes voor de rondleiding van half elf te pakken. En we zijn er toch echt vroeg (rond half 9). We kunnen nog wel mee met de tour van twee uur, maar dat gooit ons schema van vandaag zodanig in de war dat we maar besluiten om die tour niet te doen. Jammer… maar het is niet anders. Terug in de auto op de parkeerplaats bellen we eerst met National, de autoverhuurder. Onze 8-persoons Kia Sedona is een geweldige auto, maar ligt eigenlijk wel wat laag bij de grond. En aangezien wij nog de nodige dirt-roads de komende weken op het programma hebben staan willen we deze graag omruilen op de luchthaven van Rapid City. Uiteindelijk blijkt dat gelukkig ook mogelijk. Al moeten we er wel ons best voor doen.

_MG_0435.jpgNa het telefoontje naar National vertrekken we naar Badlands National Park. Daar lopen we de Notch Trail. Een heel mooie trail waarbij je, na het eerste stuk, een ladder tegenkomt die tegen een heling ligt en die je moet beklimmen om verder de trail te kunnen lopen. Veel mensen draaien na de ladder ook weer om en missen eigenlijk het mooiste uitzicht van de hele Notch Trail. Als je na die ladder namelijk nog verder loopt over de kam dan kom je op het einde bij een spectaculair uitzicht. Absoluut de moeite waard! Heen en terug zijn we ongeveer een uurtje onderweg.

_MG_0437.jpgDaarna bezoeken we nog de nodige viewpoints in het park. Via een onverharde weg rijden we het park uit, maar eerst stoppen we ook nog even bij Prairie Dog Town. Prairie Dogs zijn grappige kleine beestjes die onder de grond hun nest hebben maar boven de rond hun voedsel zoeken. Erg schuw dus je moet je best doen om ze goed op de foto te krijgen. Maar onzettend leuke beestjes om bezig te zien.

_MG_0447.jpgWe verlaten Badlands National Park en rijden verder. We stoppen nog even in het plaatste Scenic. Scenic is een bijna verlaten gehucht met nog maar 2 inwoners. Hier zijn dus veel oude vervallen huizen te bewonderen. Na ons bezoek aan Scenic zijn rijden we door naar de luchthaven van Rapid City. Daar ruilen we onze Kia Sedona om voor een zwarte Nissan Rogue. De aujto is wel een maatje (of twee) kleiner dan de Kia maar meer dan groot genoeg voor ons tweeën. En het belangrijkste: meer bodemvrijheid en four-wheel drive. Iets wat we zeker nog nodig gaan hebben de komende weken.

_MG_0468.jpgNa het omruilen van de auto rijden we naar Custer State Park. Daar rijden we over de Iron Mountain Road richting Mount Rushmore National Memorial. Onderweg krijgen we al een paar keer een mooi uitzicht op de vier presidenten. Maar ook de drie houten switchbacks die we onderweg tegenkomen zijn erg leuk om te zien. Na een mooie rit komen we dan uiteindelijk bij Mount Rushmore National Memorial aan. Daar bewonderen we uiteraard uitgebreid de 4 presidenten. Van links naar rechts zie je de gezichten van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Deze vier presidenten staan, volgens de visie van Borglum, symbool voor de eerste 150 jaar van de Amerikaanse geschiedenis.

_MG_0486.jpgWe laten de de vier presidenten achter en rijden door naar ons Hotel. Het is even zoeken maar we hebben het gelukkig gevonden. De grote verrassing is dat ons hotel een bar en een restaurant heeft. Dus we hoeven niet met de auto op pad om wat te gaan eten. Ons hotel ligt namelijk een eindje buiten Rapid City op een soort industrieterrein. Dat zie je wel vaker in de VS. De biertjes smaken weer uitstekend en de hamburgers zijn absoluut aan te raden!

 

 

_MG_0500.jpg _MG_0504B.jpg _MG_0504D.jpg _MG_0510B.jpg _MG_0513.jpg _MG_0517.jpg _MG_0529.jpg

Overnachting: Cambria Hotel & Suites, Rapid City
Vandaag gereden: 188 mijl (303 km)
Totaal gereden: 876 mijl (1310 km)

Terug naar dag 3Verder naar dag 5


Reacties

Southern Rockies 2016, Dag 4: Wall – Rapid City — 14 reacties

  1. Superleuk om te lezen. Wij zijn alvast aan het meegenieten, volgend jaar gaan we ongeveer dezelfde reis maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.