Southern Rockies 2016, Dag 3: Cheyenne – Wall

Donderdag 8 september 2016

_MG_0386C.jpgRond kwart voor zes zijn we beiden klaarwakker. We hebben toch nog enigszins last van de Nederlandse tijd en ons Nederlandse ritme. Maar goed dat we vandaag toch op tijd willen vertrekken vanwege de behoorlijke afstand die we vandaag moeten rijden. Op ons gemakje staan we op, pakken de spulletjes in, ontbijten een hapje en rond 8 uur zitten we in de auto. Op naar de eerste stop van vandaag: The Wyoming Territorial Prison State Historic Site. Dit is een oude gevangenis die vooral door vrijwilligers gerestaureerd is en nu voor een kleine vergoeding van slechts 5$ pp te bezoeken.

_MG_0389.jpgWe wandelen daar een klein uurtje rond en bezoeken de verschillende gebouwen. Best interessant om te zien en een leuke onderbreking op een anders lange dag in de auto. In Laramie gooien we de auto nog een keer vol en dan begint het echte werk: de ruim 250 mijl naar Custer State Park. Gelukkig kunnen we onderweg genieten van de vele mooie uitzichten. Tegen half twee rijden we het park binnen en vrij snel na het passeren van de ingang worden we al getrakteerd op het eerste wildlife: een Bison die rustig langs de weg staat te grazen.

_MG_0399.jpgNa een korte lunch op een picknick-plek onderweg in het park rijden we de Needles Highway op. Deze staat vooral bekend om de ontzettend smalle doorgang aan het einde (of begin) van de weg. Bij die smalle doorgang vind je ook de rots waar deze route naar genoemd is: The Needles. Gelukkig kunnen wij nog net voordat een grote touringcar erdoor rijdt door deze smalle passage. Aan de andere kant parkeren we snel de auto om daarna (net zoals heel veel andere toeristen) uitgebreid te filmen en fotograferen hoe de touringcar zich door deze ontzettend smalle passage wringt.

_MG_0400.jpgNa dit ‘spektakel’ rijden we op ons gemak verder naar ons hotel in Wall. Maar in Wall stoppen we eerst nog even bij de Wall Drug Store. Door heel de VS kom je onderweg borden tegen langs de snelweg van de Wall Drug Store. Maar als je in de buurt van Wall komt dan kun je die borden echt niet meer missen. De laatste 40 mijl naar Wall zien we denk ik wel 100 verschillende borden langs de weg die allemaal reclame maken voor de Wall Drug Store. Een leuke stop en toeristische trekpleister maar ook niet meer dan dat.

_MG_0402.jpgHierna rijden we naar ons hotel. Na een uurtje internetten en relaxen op de kamer gaan we eten in Badlands Saloon & Grill. Tripadvisor heeft het gelukkig helemaal bij het juiste eind. Het eten is goed alleen de bediening kan zeker beter. Maar wat wil je ook met maar twee man die de hele tent moeten bijhouden. Nu zijn we weer in het hotel. Het verslag even bijwerken, uploaden en dadelijk weer lekker slapen. Morgen staat ook weer een lange dag in de planning. Niet zozeer vanwege de afstand die we moeten rijden maar wel vanwege de vele stops die we onderweg gaan maken.

 

_MG_0403B.jpg _MG_0403E.jpg _MG_0403G.jpg _MG_0416.jpg _MG_0421.jpg _MG_0422.jpg _MG_0424B.jpg

Overnachting: Super 8, Wall
Vandaag gereden: 423 mijl (681 km)
Totaal gereden: 688 mijl (1107 km)

Terug naar dag 2Verder naar dag 4


Reacties

Southern Rockies 2016, Dag 3: Cheyenne – Wall — 5 reacties

  1. Leuk verslag. En die bus …. wat een ervaring om te zien. Echt centimeter werk ? Hoe gaat dat met campers? Mogen die daar wel doorheen rijden?

    • Wij hebben geen enkele camper gezien op de Needles Highway. Maar we hebben er niet op gelet of er ook restricties zijn voor grotere voertuigen. De smalste passage is wel maar 2.45 m breed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.