Southern Rockies 2016, Dag 20: Cortez – Gunnison

Zondag 25 september 2016,

_MG_1569F.jpgVandaag rijden we van Cortez naar Gunnison over de Milion Dollar Highway. Als we vertrekken uit Cortez zien we in de verte al weer de sneeuw op de toppen van de bergen liggen. Het ziet er mooi uit zo in de ochtend. Het eerste plaatsje waar we doorheen rijden is Durango, een erg leuk plaatsje.

_MG_1578.jpgAls we verder rijden vanuit Durango naar Silverton dan zien we steeds meer sneeuw onderweg. En voor we het weten rijden we echt midden tussen de besneeuwde hellingen en bergtoppen. De regen die we een aantal dagen geleden hebben gehad heeft hier voor sneeuwval gezorgd. En dat levert ontzettend mooie plaatjes op. Zo stoppen we even bij Little Molas Lake om wat plaatjes te schieten van de reflectie van de besneeuwde bergen in het meer. Het is niet helemaal windstil, maar toch lukt het om de reflectie te vangen in de foto’s.

_MG_1589.jpgAls we bij Silverton aankomen zien we al vanaf de highway dat de stoomtrein midden in het centrum van het dorp staat. Een mooie gelegenheid om daar even foto’s van te maken. Dus na een ritje door de hoofdstaat van Silverton parkeren we de auto en bekijken we de stoomtrein. Alleen met al die toeristen die allemaal hetzelfde idee hebben is het best een uitdaging om alleen de trein op de foto te krijgen zonder poserende toeristen. Als dan de kans zich eindelijk voordoet dan besluit een of andere hork dwars door het beeld te lopen. Om even een statement te maken doet Marco even later exact hetzelfde als die hork zelf foto’s wil gaan maken. De man wil nog een opmerking maken, maar zijn vrouw fluistert hem snel in dat hij precies hetzelfde deed bij ons. De boodschap is wel aangekomen geloof ik ;-).

_MG_1600.jpgNa de stop in Silverton bezoeken we nog een aantal oude zilvermijnen onderweg. De eerste die we bezoeken is de Longfellow Mine. Vanaf de snelweg is het slechts 100m om bij de mijn te komen. Maar voor de eerste 25 meter heb je echt een 4-wieldrive nodig. Wij blij dat we die een hebben! De volgende mijn die we willen bezoeken is de Yankee Girl Mine. Alleen de sneeuw en het smeltwater maken dat de off-road rit er naar toe wel wat uitdagender is. Ongeveer halverwege houden een paar wandelaars ons tegen. En ze waarschuwen ons dat we een kuil met modder tegenkomen waar onze auto echt niet doorheen zal komen. We kunnen beter de auto een stuk verderop parkeren en te voet verder gaan.

_MG_1622B.jpgDat advies volgen we maar op en als we de kuil zien dan weten we dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Dat had onze auto zeker niet gehaald… Zelfs een echte off-roader moet zijn best doen om niet vast te komen te zitten. Na wat rondgelopen te hebben gaan we terug naar de auto en rijden we de rest van de Million Dollar Highway af naar het plaatsje Ouray, ook een geweldig schilderachtig plaatsje. Wat dat betreft is deze route echt een aanrader!

_MG_1627.jpgOmdat we nog voldoende tijd hebben rijden we ook nog Black Canyon of the Gunnison National Park in. Een mooie canyon met heel donker gesteente. Dat maakt het echter ook lastig om met de wat lagere zonnestand nog foto’s te maken. Deze canyon kun je beter midden op de dag bezoeken, dan staat de zon hoog en wordt de canyon beter uitgelicht. Desalniettemin toch een mooie stop. Daarna rijden we door naar Gunnison en checken in bij ons hotel. We beseffen ons dat we weer ontzettend boffen vandaag. De zon onderweg, de sneeuw op de bergen en de Million Dollar Highway: een perfecte combinatie!

_MG_1569I.jpg _MG_1576.jpg _MG_1581.jpg _MG_1583B.jpg _MG_1587D.jpg _MG_1596.jpg _MG_1597.jpg _MG_1602.jpg _MG_1607.jpg _MG_1622E.jpg _MG_1623.jpg _MG_1625.jpg _MG_1630.jpg

Overnachting: Econo Lodge, Cortez
Vandaag gereden: 239 mijl (384 km)
Totaal gereden: 4034 mijl (6492 km)

Terug naar dag 19Verder naar dag 21


Reacties

Southern Rockies 2016, Dag 20: Cortez – Gunnison — 10 reacties

  1. Jeroen dit moet je lezen!!!! ? Precies zoals het op de planning staat!!!! Marco…hoe was de Million Dollar Highway qua rijden. Iedereen zegt dat ie zo eng om te rijden is maar het lijkt mij zooooo kicken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.