Southern Rockies 2016, Dag 19: Bluff – Cortez

Zaterdag 24 september 2016,

_MG_1508A.jpgAls we binnenkomen in het ontbijtzaaltje is er geen plaats meer vrij. Maar wat wil je ook met slechts 4 tafeltjes voor het hele hotel? Wel krijgen we direct een dienblad aangereikt door de receptioniste met de mededeling dat we gerust n op onze kamer kunnen ontbijten. Dat hebben we dus ook maar gedaan.;-) Na dit knusse ontbijt vertrekken we op weg naar Mesa Verde National Park. De route die we rijden voert ons binnendoor langs de Hatch Trading Post. Dit is een verlaten handelspost.

_MG_1521.jpgAangekomen bij Mesa Verde National Park stoppen we eerst bij het Visitor Center waar we tickets kopen voor de tour met een Park-ranger bij Balcony House. De meeste van de oude nederzettingen in dit park zijn alleen met een tour te bezoeken. De eerstvolgende mogelijkheid om deel te nemen is om 3 uur. Dat komt mooi uit, zo kunnen we eerst de rest van het park bezoeken. Het eerste deel van het park dat we gaan bezoeken is de Wetherill Mesa Road. Daar bekijken we van dichtbij de Clif Dwllings. Hier mag je wel naar toe zonder een begeleide tour. Er is echter wel een Park-ranger aanwezig om alles in de gaten te houden.

_MG_1533.jpgDaarna gaan we verder en rijden de Mesa Top Loop Road. Daar willen we Spruce Tree House bezoeken. Helaas is de trail er naar toe afgesloten wegens vallend gesteente. We overwegen nog even om de Petroglyphs trail te lopen maar deze duurt ongeveer 2 uur. Nu is 2 uur in Amerikaanse begrippen wel meestal ruim genomen. Waarschijnlijk doen wij de trail in ongeveer anderhalf uur maar het risico is te groot dat we 3 uur niet gaan halen voor de start van de Balcony House tour.

_MG_1541B.jpgWe lopen dus maar niet de Petroglyphs Trail maar rijden met de auto het deel van het park waar ook Balcony House ligt. Daar bezoeken we eerst nog wat viewpoints en lopen een korte trail. Tegen drieën melden we ons bij de Park Ranger. Na een uitgebreide safety instructie die ook precies klokslag 3 uur begint mogen we afdalen naar de start van de Balcony House tour. Na een behoorlijke afdaling langs de rotswand kom je uit bij een 10 m hoge ladder. Eenmaal boven aangekomen ben je pas bij de oude nederzetting en begint de rondleiding pas echt.

De tour duurt ongeveer een uur en is erg interessant. Maar het meest spectaculaire is waarschijnlijk nog wel de route terug omhoog naar de parkeerplaats. Eerst over een steile ladder en daarna over een smalle richel verder naar de parkeerplaats. Na deze rondleiding bezoeken we nog een paar plaatsen in het park. Uiteindelijk zijn we tegen zessen in ons hotel. En kunnen we terugkijken op weer een geslaagde dag.

 

_MG_1508B.jpg _MG_1510.jpg _MG_1514.jpg _MG_1517.jpg _MG_1528.jpg _MG_1538.jpg _MG_1541C.jpg _MG_1544.jpg _MG_1548.jpg _MG_1550.jpg _MG_1557.jpg _MG_1559.jpg _MG_1560.jpg _MG_1561C.jpg _MG_1566.jpg _MG_1569A.jpg

Overnachting: Econo Lodge, Cortez
Vandaag gereden: 170 mijl (274 km)
Totaal gereden: 3801 mijl (6118 km)

Terug naar dag 18Verder naar dag 20


Reacties

Southern Rockies 2016, Dag 19: Bluff – Cortez — 3 reacties

  1. Helooo Marco en Cindy, howe are you!! Nog paar daagjes genieten van jullie fantastische reis, door weer veel staten of de States?? ? Weer veel gezien en ondekt, Have a Nice time nog!!!! Baybayyy ??

  2. Geweldig hè, wij zijn ook bij balcony house geweest (ondanks hoogtevrees?) En dan te bedenken dat de “puebloans” dit dagelijks deden, niet over laddertjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.