Southern Rockies 2016, Dag 18: Kayenta – Bluff

Vrijdag 23 september 2016,

_MG_1402.jpgAls we deze ochtend de gordijnen open doen schijnt gelukkig de zon weer! Wij helemaal blij. Dat ziet er tenminste beter uit dan het weer van de afgelopen twee dagen. Zeker omdat we vandaag naar Monument Valley gaan. Dus we kleden ons vlug aan, pakken de koffers in, laden de auto in, nog even ontbijten en we zijn op weg. We zitten al redelijk dichtbij Monument Valley dus rond tien uur staan we bij de ingang. We rijden daar een rondje van 17 mijl door het park: de Monument Valley Drive. Maar niet voordat we eerst 10 $ p.p. mogen afrekenen bij de Navajo’s. Deze rondrit door de Valley is met een High-Clearance goed te doen. Four-wheel drive hebben we niet eens gebruikt onderweg. Eigenlijk is het merendeel van de route met een gewone auto ook goed te doen. Er zitten echter een paar gemene stukken tussen waar een gewone auto echt wel in de problemen kan komen. Natuurlijk hebben wij daar geen last van met onze Nissan Rogue. Maar er zijn genoeg mensen die het toch proberen met hun gewone sedan en wel in de problemen komen.

_MG_1413.jpgTijdens ons rondje stoppen we regelmatig om wat foto’s te schieten en te filmen. Het is nu nog heerlijk rustig onderweg en lekker koel. Dat zal in de loop van de dag wel anders worden. Maar dan zijn wij al weer het park uit. Het eerste gedeelte van de route is de weg nog tweerichtingsverkeer. Maar als we net op het stuk zitten wat eenrichtingsverkeer is komt de eerste gewone personenauto ons al weer tegemoet rijden (dus tegen het verkeer in). Die heeft het dus al opgegeven en gaat waarschijnlijk toch bij het bezoekerscentrum een jeep-safari boeken… Een terechte keuze zo blijkt later wel.

_MG_1439.jpgAls we bij Artist Point aankomen zien we ook waarom die auto is omgedraaid. De weg wordt ineens een stuk slechter. En waar onze auto er nog met gemak overheen kan qua bodemvrijheid zijn de gewone personenauto’s echt aan het zwoegen om de keien en rotsblokken te ontwijken in een poging zonder bodemschade boven te komen. Dat lukt dus niet iedereen: als wij al even boven staan komt er een witte auto aanrijden die stopt en beide inzittenden stappen uit om de onderkant te inspecteren. Blijkt dat de hele keienvanger er zowat onderuit ligt. Die heeft dus een paar keien onderweg niet weten te ontwijken. Met enig leedvermaak kijken we toe hoe de bestuurder met een veter probeert zijn keienvanger weer enigszins onder de auto te binden… Er wordt toch duidelijk voor gewaarschuwd op internet en toch verbaast het ons dat mensen het toch blijven proberen met een gewone auto.

Op de weg terug naar beneden komt een rode Mustang ons tegemoet. Die gaat het zeker niet halen met zijn nog beperktere bodemvrijheid! We proberen de bestuurder waarschuwen dat hij beter de auto kan parkeren en het laatste stuk kan gaan lopen. Maar helaas het zijn echte Fransen: dus ze verstaan dus geen woord Engels. Het kost ons wat moeite om het duidelijk te maken, maar ik geloof dat ze de boodschap uiteindelijk wel begrepen hebben.

_MG_1455.jpgNa Monument Valley rijden we door naar Forrest Gump Point (Mile Marker 13). Vanaf dat punt kun je de beroemde foto’s maken van Monument Valley. De mooiste foto maak je natuurlijk midden op de weg. Dus terwijl Cindy het aankomend verkeer in de gaten houdt schiet Marco snel wat plaatjes midden op de snelweg.

_MG_1458.jpgVolgende stops zijn Mexican Hat en Valley of the Gods. In de Valley of the Gods rijden we een hele mooie onverharde route door de vallei. Deze is heel goed te doen, ook met een gewone auto. Er zit maar 1 lastig stukje in: je moet aan het begin (of aan het eind) door een rivierbedding. Deze staat normaal gesproken droog maar vandaag staan er nog enkele plassen in.

_MG_1487.jpgNa deze indrukwekkende rit door de vallei komen we aan bij Moki Dugway. Deze onverharde gravelweg slingert zich via een aantal haarspeldbochten omhoog. Nergens staat er een vangrail langs de kant en de uitzichten tijdens de klim zijn dan ook geweldig! Eenmaal boven aangekomen rijden we nog door naar Mulley Point voor enkele adembenemende uitzichten over Valley of the Gods. Daarna rijden we over Moki Dugway weer terug naar beneden en maken nog een laatste stop in Goosenecks State Park voor we doorrijden naar ons hotel.

Samenvattend hebben we een hele mooie dag achter de rug. We zijn blij dat het weer zonnig was vandaag en we hebben ontzettend veel gezien, gefotografeerd en gefilmd… Gegeten hebben we in Comb Ridge Bistro. Een klein maar leuk tentje. Absoluut een aanrader!

_MG_1399.jpg _MG_1424.jpg _MG_1437.jpg _MG_1440.jpg _MG_1447.jpg _MG_1462.jpg _MG_1469.jpg _MG_1473.jpg _MG_1475.jpg _MG_1477B.jpg _MG_1481.jpg _MG_1493.jpg

Overnachting: KokoPelli Inn, Bluff
Vandaag gereden: 140 mijl (225 km)
Totaal gereden: 3631 mijl (5844 km)

Terug naar dag 17Verder naar dag 19


Reacties

Southern Rockies 2016, Dag 18: Kayenta – Bluff — 17 reacties

  1. Wauwie, wat een dag weer! Gaan jullie ook nog een relaxen ? Je krijgt zoveel indrukken binnen dat je het bijna niet meer kan opslaan!??????

    • Dit is toch relaxen. Genieten van zoveel moois. Het verwerken van al wat we gezien hebben komt wel als we thuis zijn en midden in de nacht wakker worden door de jetlag. Maar bedankt voor de bezorgdheid.

  2. wauw het eerste stuk is heel herkenbaar waren wij vorig jaar ook
    veel plezier nog voor de rest van jullie trip
    Gr. Agnes

  3. Prachtig wij zijn er ook geweest , maar niet zover als jullie , wij hadden een personenauto , maar het was wel een ervaring

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.