Southern Rockies 2016, Dag 16: Kanab

Woensdag 21 september 2016,

Als we deze ochtend de gordijnen open doen komt onze vrees uit: regen! En niet zo’n beetje ook. Helaas, maar we zijn er al enigszins op voorbereid. We ontbijten eerst maar even op ons gemak en vertrekken dan naar het visitor center in Kanab om te kijken of we alsnog permits voor The Wave kunnen bemachtigen. Als we om half negen binnenkomen is de beambte net met zijn verhaal begonnen. De gebruikelijke dingen: we moeten de tocht niet onderschatten, in goede conditie zijn etc. Maar ook de spelregels worden uitgelegd, zo is bijvoorbeeld dubbel inschrijven uitsluiting van loting en je moet alle deelnemers op het inschrijfblad vermelden.

Maar er komt nog een waarschuwing achteraan: door de regen vandaag zal de route morgen naar de parkeerplaats voor The Wave zeer moeilijk te bereiken zijn. Je moet over een echte vier-wheel-drive beschikken wil je proberen de parkeerplaats te bereiken. En zelfs dan zal niet iedere auto het weten te halen. Dat doet ons, samen met nog enkele anderen, besluiten om toch maar af te zien van de loting. Op zich wel jammer want onze kansen waren ongeveer 1 op 3 om toch nog een permit te bemachtigen. We polsen voor de zekerheid nog even bij een beambte of we het met onze auto echt niet kunnen proberen. Maar zijn antwoord was heel duidelijk: je moet echt een auto met terreinbanden en vier-wiel-drive hebben wil je een reële kans maken.

Dat betekent helaas ook dat we onze plannen voor morgen moeten herzien. Want het alternatief voor The Wave was Buckskin Gulch: een slot-canyon waar je zonder permit wel in mag. Maar die route start vanaf dezelfde parkeerplaats. En als het regent of recent geregend heeft dan moet je sowieso uit slot-canyons wegblijven. Dat gaat em dus ook niet worden… Waarschijnlijk gaan we nu morgen de Noord Rim van de Grand Canyon bezoeken. Zeker als het morgen ook nog regent dan is dat een betere optie.

_MG_1341A.jpgNa de loting rijden we vanuit Kanab naar Zion National Park. In de hoop dat het weer onderweg beter wordt. Helaas regent het nog steeds als we na een uurtje rijden bij Zion aankomen. Bij het visitor center parkeren we de auto en gaan we binnen (eigenlijk tegen beter weten in) informeren naar de conditie van The Narrows. Maar ook die plannen gaan niet door helaas. De kans op flash-floods is erg groot. Dat is natuurlijk te verwachten met al die regen. En aangezien The Narrows ook een slot-canyon is moet je daar ook niet komen als het regent.

_MG_1341B.jpgWe gaan met een van de shuttle-bussen het park in, helemaal door naar de laatste stop. Daar lopen we de River Side Walk naar het punt waar The Narrows start. Daar zien we toch enkele waaghalzen die het erop wagen. Sommigen maar een klein stukje: nog niets aan de hand, je bent immers ook zo weer op het hoger gelegen deel. Maar er zijn er toch ook die ondanks de waarschuwingen toch echt dieper The Narrows intrekken. Stom, maar niet ons probleem.

_MG_1345.jpgNa de River Side Walk rijden we met de shuttle-bus weer het park uit en stoppen we onderweg nog even bij de Weeping Rock. Daarna willen we ook nog naar de Lower en Upper Emerald Pools lopen maar het begint weer harder te regenen. Daarom rijden we maar het park helemaal uit met de shuttle bussen. En gaan we nog even shoppen in Springdale en Hurricane. Je moet toch iets als het maar blijft regenen… Daarna rijden we terug naar Kanab.

We wilden uit gaan eten bij een bar/pub hier vlak bij. Maar die is gesloten. De volgende optie is Calvin’s smokin Gun BBQ & Saloon. Daar moet je zelf je drank en eten halen. Op zich niet zo erg, maar als we er zijn kunnen ze geen drank schenken want de computer ligt eruit. Dan serveer je toch gewoon drank, reken je cash af en sla je alles later weer aan als de computer het weer doet? Maar nee hoor: alle kabeltjes los, een voor een weer vast. Nog geen werkende kassa. Het hele riedeltje nog een keer. Nog geen succes. Manager erbij gehaald. Die doet exact hetzelfde. En op dat moment besluiten we maar om te vertrekken. We staan tenslotte al bijna 3 country nummers te wachten aan de bar en hebben nog geen drinken…

Uiteindelijk komen we zo bij Fusion terecht. We zijn net op tijd binnen want we hebben een van de laatste tafeltjes. Daar eten we heerlijk Aziatisch en amuseren ons kostelijk hoe de bediening volledig in de stress schiet als onverwacht de hele tent vol zit.

_MG_1347D.jpg _MG_1347E.jpg _MG_1348.jpg _MG_1351.jpg _MG_1353.jpg

Overnachting: Days Inn & Suites, Kanab
Vandaag gereden: 91 mijl (147 km)
Totaal gereden: 3178 mijl (5115 km)

Terug naar dag 15Verder naar dag 17


Reacties

Southern Rockies 2016, Dag 16: Kanab — 6 reacties

  1. Ja, daar lopen ze dan ook gelijk vast. Systeem werkt niet? Help ik moet nadenken…NEEE dat doen we niet. We blijven proberen de kassa te maken! Heerlijk ook dat is Amerika! En die Chinees……..die heeft de avond van zijn leven gedraaid! Geweldig. Op naar het mooiste plekje van Amerika de grand canyon. Gaan jullie nog met de helikopter mee naar beneden? Veel plezier!

  2. Jammer.
    Wij hebben gisteren in Vegas zelfs regen gehad.
    Vandaag redelijk goed maar fris voor Vegas begrippen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.