Southern Rockies 2016, Dag 11: Vernal – Moab

Vrijdag 16 september 2016,

_MG_0966.jpgWe ontbijten eerst heerlijk bij J&B’s om daarna weer op tijd de auto in te stappen. Er staat tenslotte weer een lange dag op het programma. Niet zo heel ver van Vernal ligt Dinosaur National Monument, daar stoppen we als eerste. We kunnen de tentoonstelling van de fossielen helaas niet bezoeken. Daar mogen we namelijk alleen met de shuttlebus naar toe. En aangezien we echt een vol programma hebben kunnen we die tijd die we zouden moeten wachten ons niet veroorloven. Dus rijden we alleen de Cub Creek Road in het park, deze staat sowieso op onze planning.

_MG_0981.jpgDie route voert ons langs o.a. Swelter Rock Petroglyphs en Turtle Rock. Op het einde van de Cub Creek Road kun je verder over een onverharde weg naar Josie Morris Cabin. Deze onverharde weg is goed te rijden, geen enkel probleem voor onze four-wheel drive. Maar ook een gewone personenauto zou hier goed uit de voeten kunnen. Bij Josie Morris Cabin starten twee trails waarvan wij de Box Canyon trail lopen. Dat is een pad wat je langzaam maar zeker steeds dieper de canyon invoert tot het punt waarop je niet verder kunt Maar wel beloond wordt met een heel mooi uitzicht.

_MG_1007.jpgNa ons bezoek aan Dinosaur National Monument rijden we verder naar Colorado National Monument. Bij de ingang aangekomen is het hokje van de Park Ranger gesloten. Maar bij het eerste uitzichtpunt worden we alsnog naar de kant gezet door een Park Ranger die onze Annual Pass wil zien. In het park stoppen we even bij het visitor center. Daar lunchen we eerst even voor we beginnen aan de Canyon Rim Trail. Deze trail start bij het bezoekerscentrum en geeft je onderweg enkele spectaculaire uitzichten over de canyon. Je moet alleen wel zelf je pad zoeken. De start staat aangeven en onderweg kom je af en toe een stapel stenen tegen. Maar voor de rest moet je zelf je route maken.

_MG_1035.jpgDe rest van het park bezoeken we via de scenic drive die door het park loopt. Bij de diverse uitzichtpunten stoppen we even om van het uitzicht te genieten. Het is trouwens al goed te merken dat weer richting de warmte trekken. De airco in de auto maakt overuren. Na Colorado National Monument rijden we verder richting Moab. Maar voor we daar zijn stoppen we onderweg eerst nog in Cisco. Cisco is een ghost-town die nog niet zo heel lang geleden is ontstaan. Je merkt dat aan vooral de spullen die zijn achtergelaten door de bewoners. In Cisco stoppen we verschillende keren om wat foto’s te schieten. Na Cisco rijden we verder over de Scenic Byway 128 naar Moab.

Deze Scenic Byway kost ons wel wat meer tijd dan de snelste route naar Moab. Maar de uitzichten onderweg zijn spectaculair! We hebben er absoluut geen spijt van dat we de iets langere route nemen. Na het inchecken in ons hotel en het dagelijkse rondje internet en social media gaan we op zoek naar wat te eten. Het eerste restaurant waar we een poging wagen is ons aangeraden door het hotel. Helaas is de wachttijd op een tafeltje minimaal 15 minuten. En ze hebben ook geen bar waaraan we kunnen wachten.

Dan toch maar door naar Zax aan de andere kant van Moab. Deze wordt via diverse reisverslagen aangeraden en ze hebben echt gelijk hoor! Een gouden tent! Het is al nagenoeg vol als wij iets na zevenen binnenkomen en als we tegen negenen naar buiten gaan komen er nog steeds mensen binnen om te eten. Maar we snappen ook wel waarom: echt lekker eten en een leuke sfeer. Dus een terechte aanrader!

We hebben vandaag helaas niet de zonsondergang bij Delicate Arch kunnen bewonderen. Daarvoor komen we te laat aan in Moab. Maar gezien de temperaturen is dat misschien maar goed ook. Het is ongeveer een uur lopen vanaf de parkeerplaats en in het park kan het heel warm worden en onderweg in de auto zagen we dat het al 28 graden werd. In het park zal het dus nog een stuk warmer zijn. Morgen willen we vroeg opstaan. We kunnen al om 6 uur ontbijten, en dan in Arches eerst maar naar Delicate Arch. We proberen zo om de hitte morgen voor te zijn.

_MG_0967.jpg _MG_0976.jpg _MG_0978.jpg _MG_0989.jpg _MG_0991.jpg _MG_1013.jpg _MG_1022.jpg _MG_1035.jpg _MG_1040.jpg _MG_1047.jpg _MG_1051.jpg _MG_1054.jpg

Overnachting: Holiday Inn Express & Suites, Moab
Vandaag gereden: 285 mijl (458 km)
Totaal gereden: 2466 mijl (3968 km)

Terug naar dag 10Verder naar dag 12


Reacties

Southern Rockies 2016, Dag 11: Vernal – Moab — 12 reacties

  1. Nou Marlize Spierings en fb-loze leon Spierings op jullie. Wij bouwen hier ons eigen feestje. Veel plezier samen op jullie 50 feestje vandaag.

  2. Zitten jullie beide in Moab? LOL! Staat ook nog op ons lijstje maar dan mtb-en. The Whole Enchilada Trail. Dus als jullie die vast eens uitproberen 😉

    • Yvonne van Bokhoven is van het fietsen heb ik gegrepen. Wij pakken gewoon de auto het park in. Door de hitte lopen is al voldoende inspanning…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.