Southern Rockies 2016, Dag 1: Amsterdam – Frankfurt – Denver – Estes

Dinsdag 6 september 2016,

Vanaf Schiphol een eerste update voor vandaag. Gisteravond zijn we na het eten vertrekken we richting Schiphol. Gezien de extra controles op de snelwegen de afgelopen weken hebben we een paar weken geleden besloten om lang parkeren alsnog te cancelen en toch maar voor de zekerheid een overnachting bij Schiphol te boeken. Dit blijkt achteraf geen verkeerde keuze. Het is wel zo relaxed en geen stress en files onderweg om toch maar zeker op tijd op Schiphol te zijn.

Dus gisteren na de spits zijn we op ons gemak naar Schiphol gereden, hebben we ingecheckt en de bar van het hotel opgezocht. Daar hebben we nog een drankje gedaan met een collega die ook vandaag vertrekt en in hetzelfde hotel overnacht.

Vanmorgen zit alles mee: de shuttlebus is ruim op tijd, bij het inchecken is het rustig en ook de security stelt niet veel voor. En zo zitten we dus ruim drie uur voor vertrek al te ontbijten op Schiphol. Ach ja, beter zo dan de vorige keer hier op Schiphol. Toen waren we ook ruim op tijd op Schiphol en hebben we uiteindelijk nog moeten rennen om ons vliegtuig te halen. Nee dan toch liever dat alles meezit en we nu tijd overhebben. Straks om 10.20 u hopen we op tijd te vertrekken naar Frankfurt. Daar hebben we nog een overstap van ongeveer 2 uur en dan de lange ruk van ruim 10 uur naar Denver. De weersvoorspellingen zijn in ieder geval goed. Denver wordt vandaag zo’n 29 graden. Heerlijk!

Tot zover ons eerste deel nog vanuit Nederland…

_MG_0314.jpgHet is nu kwart voor tien ‘s avonds lokale tijd, oftewel kwart voor zes ‘s nachts Nederlandse tijd. We zijn net aangekomen in ons hotel in Estes Park. Dus nu liggen we op bed met een biertje nog even na te genieten van deze dag. De transfer op Frankfurt gaat redelijk soepel. Cindy wordt er wel uitgepikt voor nog een extra security check. Ze mag even mee en haar bagage wordt gecontroleerd op drugs. Uiteindelijk met deze extra check, het lopen over de luchthaven, transfer met de bus e.d. hoeven we maar een drie kwartier te wachten op het boarden voor onze vlucht naar Denver.

_MG_0315.jpgDeze vertrekt ongeveer 20 minuten te laat op Frankfurt en heeft die verloren tijd onderweg ook niet meer weten in te halen. We staan dus pas tegen vieren aan de gate op Denver. Het ophalen van een briefje bij de APC’s (Automated Passport Control) gaat nog redelijk snel, maar daarna door de border security duurt toch nog bijna een uur. Het is dus al 6 uur als we eindelijk bij National een auto kunnen ophalen. Omdat we Emerald lid zijn is de tweede bestuurder gratis en mogen we een auto uit de Emerald Aisle uitzoeken. Het is altijd maar afwachten wat er staat in de Emerald Aisle, maar wij rijden in ieder geval naar buiten met een dikke Kia Sedona. Een 8 persoons mpv voor ons met z’n tweetjes. Niet omdat het moet, maar omdat het kan… Aan ruimte dus absoluut geen gebrek deze vakantie.

Na het ophalen van de auto maken we nog een snelle stop in Denver bij de Walmart voor onze eerste noodzakelijke boodschappen en rijden we door naar ons Hotel. Onderweg stoppen we nog even in Nederland. Helaas is het al donker als we daar aankomen dus we kunnen geen foto maken bij het bord bij de gemeentegrens. Daarna rijden we in het donker nog een 40 mile over een hele mooie bergpas. Iets na negenen komen we aan bij ons hotel. De receptie is al gesloten, maar er hangt keurig een envelop voor ons klaar met de sleutel van onze kamer.

Overnachting: Ponderosa Lodge, Estes Park
Vandaag gereden: 109 mijl (176 km)
Totaal gereden: 109 mijl (176 km)

_MG_0316.jpg _MG_0317.jpg _MG_0319.jpg

 Verder naar dag 2


Reacties

Southern Rockies 2016, Dag 1: Amsterdam – Frankfurt – Denver – Estes — 27 reacties

  1. Jaloers! Leuk dat jullie langs Boulder gaan, is echt een geweldig stadje en zeker waard om even een kijkje te nemen 🙂

    • Die 18 dagen zijn voorbij voor je er erg in hebt. Zeker als je wat mee kunt lezen met anderen. Zo hebben wij de afgelopen weken ook weten te overleven. 😉

  2. Misschien komen we elkaar onderweg tegen. LOL. Wij gaan nu van Salt Lake City naar Yellowstone, dus contra.

  3. Wat een prachtige reis. Veel plezier. Tip: reis bij Bluff via Valley of the Gods en Goosenecks naar Monument Valley. Prachtig!!

  4. Ooh, wat ga ik lekker meegenieten met jullie blog! Fijn dat de reis is meegevallen. Kan echt soms een heel vervelend iets zijn. Mooie auto en een supermooie plek. Geniet ervan ik lees lekker mee! Groetjes Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.