Westcoast USA 2012, Dag 9: Las Vegas

19 september 2012,

Hoover Dam

Vanmorgen eerst lekker in ons appartementje ontbeten en daarna nog even Alamo gebeld om te checken of er wel een auto voor ons beschikbaar was. Daarna op naar de luchthaven om onze auto (na 1700 Miles trouwe dienst) om te ruilen voor een nieuwe. Het omruilen ging ontzettend vlot. In de ene rij zet je je auto neer bij alle teruggebrachte auto’s, even erbij zeggen dat je hem om komt ruilen en je mag meteen uit het gedeelte met schone auto’s een andere uitzoeken.

Hoover Dam Bridge

Dit keer stonden er een aantal bijna nieuwe auto’s tussen. Ze wilden dat we een auto met een California kentekenplaat meenamen. Maar die vonden we niet zo mooi. En dus hebben we, toen de medewerker van Alamo weg was om andere klanten te helpen, toch gekozen voor een donkerrode Jeep Liberty met maar heel weinig Miles op de teller, en fatsoenlijke 4-wiel drive. Kunnen we het volgende geiten pad tenminste fatsoenlijk nemen! 😉 Al met al duurde het hele omruilen nog geen 15 minuten. En het voordeel is dat we weer een schone auto hebben. Bij het uitchecken van de auto bij de poortjes werd er niet moeilijk over gedaan dat we een andere auto hadden uitgekozen dan aangewezen was.

Hoover Dam

Op naar de Hoover Dam. Wederom had onze Tomtom vlak voor we er waren weer een eigen wil en stuurde ons even verkeerd. Bij thuiskomst meneer Tomtom maar even mailen. Hoeveel missers kun je maken? Maar even later toch goed aangekomen bij de Hoover Dam. De auto geparkeerd in een overdekte parkeergarage, want in de volle zon hier je auto achterlaten is echt geen optie! En op naar het Visitor Center. Daar meteen tickets gekocht voor de uitgebreide Dam-tour, die begon alleen helaas pas om 1 uur en het was pas 11 uur.

Hoover Dam

Maar dat gaf ons wel even de gelegenheid om uitgebreid langs alle tentoonstellingen te lopen, even de Dam heen en weer te slenteren, een hotdog te nuttigen en die 2 uur zijn dan ook zo voorbij. De tour was best interessant en laat je ook toe tot de tunnels die de werkers vroeger hebben gebruikt en je krijgt veel informatie over de Dam. De uitgebreide tour is dus zeker aan te raden!

Hoover Dam

Na de Hoover Dam zijn we nog even naar Red Canyon aan de andere kant van Vegas gereden. Hier de Scenic Drive genomen en een hele mooie route door het park gereden. Echt de moeite waard! Daarna weer terug richting appartement, nog even geshopt bij de benzinepomp en dan zometeen eerst een hapje eten en dan weer door naar de Strip! En vandaag weer 120 Mile met onze nieuwe auto gereden… Die trouwens al weer smerig is! We kwamen onderweg in Red Canyon een zandpad tegen en konden ons niet bedwingen om even de 4-wheel drive te testen. Daar was die kerel die ons tegemoet kwam in zijn open Ford Mustang, met twee vrouwen die op de achterbank stonden trouwens niet zo blij mee. Ik geloof dat hij een beetje veel stof moest happen toen wij langskwamen. Haha.

Terug naar dag 8: Bakersfield – Las Vegas of verder naar dag 10: Las Vegas – Bryce Canyon N.P.

Hoover Dam

Hoover Dam

Hoover Dam Power Plant

Hoover Dam Power Plant

Hoover Dam Service Tunnel

Hoover Dam Service Tunnel

Hoover Dam Service Tunnel

Hoover Dam Lake

Jeep Liberty

Red Rock Canyon

Red Rock Canyon

Grondeekhoorn

Red Rock Canyon

Red Rock Canyon

Red Rock Canyon

Red Rock Canyon

Cheese Balls

M&M Store, Las Vegas

Reacties

Westcoast USA 2012, Dag 9: Las Vegas — 5 reacties

 1. Hoi Samen,
  Wat een mooie nieuwe car hebben jullie weer uit gezocht, is maar goed dat die andere er niet mee stopten in death vally!!!nu kun je lekker weer vooruit, en een mooie red color!!!
  en vanavond good luck op de strip, ga maar eens een gokje wagen hihihi,je weet maar nooit.
  veel plezier nog op de strip!!! en we blijven VOLGENNNNNNN !!!! o.T &t.J xxx Bayyyyyy

 2. Hallo jullie twee,
  Wat een leuke manier om zo over een tegek reis van jullie iets te vernemen.
  Groetjes Peter