Westcoast USA 2012, Dag 7: Yosemity N.P. – Bakersfield

17 september 2012, 

Yosemity

Ook vandaag de wekker lekker vroeg gezet. Want vandaag weer een drukke dag in het vooruitzicht. Na het ontbijt eerst maar terug Yosemity NP in, om nog een paar stops mee te pakken. In Yosemity hebben we op een parkeerplaats nog even staan te buurten met een Amerikaans stel. Die erg enthousiast ons nog wat tips voor onderweg hebben gegeven. Vervolgens zijn we doorgereden naar Kings Canyon en Seqoia NP. Daar hebben we eerst de General Grant Tree bezocht en verder nog wat uitzichtpunten opgezocht. Uiteraard hebben we in Seqoia NP ook de General Sherman Tree mee gepikt. De grootste boom ter wereld, ongelofelijk wat een joekel! Na een paar andere stops onderweg wilden wij snel het park verlaten op weg naar ons hotel in Bakersfield. Want dat was nog zeker 2 1/2 uur rijden en het begon al later op de dag te worden. Helaas hadden een stel wegwerkers andere plannen…

Yosemity

Zo ongeveer op het punt dat een alternatieve route kiezen ook geen optie meer is komen we wegwerkzaamheden tegen op de bergpas. Mooie waarschuwingsborden van te voren: houd u rekening met ongeveer 20 minuten vertraging wegens wegwerkzaamheden. Ach 20 minuten, dat valt wel mee… Mooi niet dus… Die prutsers hebben ons (en heel veel andere auto’s) ruim 3 kwartier op een of andere bergpas stil laten staan. En waarom? Geen idee, want er kwamen ook geen auto’s van de andere kant. Dus de opluchting was groot toen we eindelijk stapvoets achter een Pilot-Car door de wegwerkzaamheden mochten. Kan het nog langzamer? En dan ben je eindelijk de Pilot-Car na 3 mijl kwijt, dan heb je een andere treuzel voor je… Niet handig. Het loont in ieder geval dus om de volgende keer vlak voor vertrek even de Nationale Parken na te lopen via internet en te kijken of er wegwerkzaamheden zijn. Kan je veel tijd schelen blijkt wel.

Yosemity

Maar we hebben deze ‘zekere’ rijder die ons en veel anderen ophield ingehaald waar het eigenlijk niet mocht en hem meteen ook even duidelijk gemaakt wat het bordje: slower traffic use turnout, nu eigenlijk voor staat. Voor treuzels dus… grom!!! Vervolgens toch nog lekker door kunnen rijden naar ons hotel, waar we uiteindelijk om half 8 aan zijn gekomen, vandaag weer 330 Miles gereden. Snel de koffers op de kamer gedumpt en de bar in. En wat voor een! We kwamen terecht in “The Bull Shed”. In een woord: geweldig!!! Die-hard country muziek, veel locals die na hun werk een biertje met een shooter komen drinken en sport op TV. Wat wil je nu nog meer ;-)? En dan mag je ook nog meedoen aan een loterij! Wij als grootverbuikers kregen vier lootjes om mee te spelen. Alleen wisten we niet wat ons te wachten stond als je zou winnen. Je weet het nooit met die overenthousiaste Amerikanen. Dus wij met elkaar afgesproken dat als een van onze nummers getrokken werd we niet zouden reageren.

Merced River, Gates of the Valley, Yosemity

En wat denk je? Juist… het eerste nummer wat getrokken wordt is gelijk ons nummer. En normaal winnen we nooit iets. Wij ons mond dichthouden en na twee keer omroepen werd er een ander nummer getrokken. Krijgt die dame een American Football T-Shirt naar keuze. En wij waren al bang zijn dat we aan iets geks mee moesten doen. Jammer… volgende keer beter.

Morgen weer op tijd uit bed en rijden, want we hebben de langste rit van de vakantie voor de boeg via Death Valley naar Las Vegas.

 

 

Terug naar dag 6: San Francisco – Yosemity N.P. of verder naar dag 8: Bakersfield – Las Vegas

Merced River, Gates of the Valley, Yosemity

Yosemity

Tunnel view, Yosemity

Onderweg

Sequoia National Park

Sequoia National Park

Sequoia National Park

Sequoia National Park

General Sherman Tree, Sequoia National Park

General Sherman Tree, Sequoia National Park

Sequoia National Park

Moro Rock Trail, Sequoia National Park

Reacties

Westcoast USA 2012, Dag 7: Yosemity N.P. – Bakersfield — 3 reacties

 1. Grappig, wij hadden op hetzelfde punt dat probleem met die werkzaamheden en de pilot-car… Na een jaar zijn ze daar dus nog steeds bezig! Have fun tijdens de rit door Death Valley naar Las Vegas!!

 2. Hi dear, alles goed met jullie!!!
  Nu gaan jullie een mooie lange rit tegemoet, fantasties, hoe Very Big dit land is, op naar de cowboy landschappen in NEVADA!!!en natuurlijk de grandioze gokstad LAS VEGAS !!
  goede reis, en Marco & Cindy, daar zie je nog eens CACTUSSEN hihihi.het is daar very hot poepoe, lekker airco in de car!
  Have Fun !!! wel heeeeel indrukwekkend die landschappen.
  BAY-BAY, wy followwww. o.T&t.J xxx

 3. Hey Rob, dat had je ons wel eens mogen vertellen twee weken geleden. Dan hadden we onze route nog aan kunnen passen 😉