Westcoast USA 2012, Dag 6: San Francisco – Yosemity N.P.

16 september 2012,

Tuolumne Grove, Yosemity

Vandaag een druk programma. Niet zo zeer vanwege de afstand, maar wel vanwege de vele stops die we gepland hebben in Yosemity NP. Dus toch maar weer lekker op tijd opgestaan, snel een ontbijtje gescoord in de supermarkt, de auto volgooien met benzine en op naar Yosemity. Maar op weg San Francisco uit liet onze Tomtom (gekocht van te voren in de VS) het eerste steekje al vallen. Dus een kleine omweg dankzij Tomtom! De eerste van vandaag. Maar uiteindelijk toch op de goede route beland en vol gas op weg naar Yosemity. De reis erheen ging heel erg soepel, rond half 1 waren we bij de ingang van Yosemity. Onze in Nederland overgenomen Pas voor de Nationale Parken wordt gewoon geaccepteerd. Weer een meevaller.

Tuolumne Grove, Yosemity

Op naar onze eerste stop, Tuolome Grove. Nadat onze Tomtom ons nog twee keer over een wandelpad probeerde te sturen hebben we het toch gevonden. Op de parkeerplaats stond een bord dat de wandeling heen en terug naar Tuolome Grove 2 tot 3 uur zou duren. Maar er stond ook bij dat de afstand enkele reis 1 Mile (1,6 km) was, 3,2 km in totaal. Dat kon gewoon niet kloppen voor ons gevoel. Dus na even twijfelen toch maar begonnen aan de tocht. En wat blijkt? Met een beetje doorzettingsvermogen (en een Europees lichaam) kun je de trip ook in 50 minuten doen. Schijnbaar schatten ze de gemiddelde afstanden die iemand kan afleggen ook in naar de omvang van de gemiddelde Amerikaan. Dan kan het idd wel kloppen dat je op 2 tot 3 uur moet rekenen. 😉

Yosemity

Na onze wandeling naar Tuolome Grove zijn we Yosemity helemaal ingereden tot aan Tioga Pass. Van te voren dachten we dat we niet genoeg tijd zouden hebben om alles te kunnen doen, maar dat blijkt tot nu toe nog ontzettend mee te vallen. Het is een strakke planning, maar we hebben nog niets van onze route hoeven te schrappen. Lang leve onze uitgebreide voorbereiding voor vertrek. Als we hier alles nog moeten uitzoeken dan komen we inderdaad tijd tekort. Yosemity is trouwens wel erg indrukwekkend en mooi. Ongelofelijk hoeveel verschillende landschappen je kan zien op een relatief korte afstand, zo’n 50 Miles. Over Miles gesproken, vandaag weer 295 Miles op de teller gezet. Qua afstand lopen we voor op wat we gepland hebben om te rijden. Dus we gaan nog meer rijden dan de 5100 km die we oorspronkelijk van plan waren. Maar tot nu toe gaat het rijden redelijk eenvoudig en zonder dat het ons tegen staat. Je rijd hier veel relaxter dan in Europa. En het autorijden is ook onderdeel van je vakantie.

Yosemity

Op het einde van Yosemity NP zijn we omgedraaid en hebben de Tomtom ons naar ons hotel laten sturen. Helaas denkt onze Tomtom dat we met onze auto ook over wandelpaden kunnen waar menig berggeit echt nog jaloers op zou worden. Dat gaat hem dus niet worden. Na dus heel eigenwijs een keer omgedraaid te zijn en 3 keer een weg niet in te zijn gedraaid waar onze Tomtom ons wel heen wilde sturen zijn we toch op de goede route uitgekomen. Lang leve het gezonde boerenverstand! Wat alleen dan weer wel jammer is, is dat ons hotel volgens Tomtom 6 Miles verder ligt dan waar we nu zitten. Vandaag dus al met al geen goede beurt voor Mr. Tomtom. Onze vorige navigatie zat er niet zo vaak langs… Maar uiteindelijk zijn we er toch weer gekomen.

Terug naar dag 5: San Francisco of verder naar dag 7: Yosemity N.P. – Bakersfield

Siesta lake, Yosemity

Yosemity

Yosemity

Tenyaka Lake, Yosemity

Tenyaka Lake, Yosemity

Tenyaka Lake, Yosemity

Yosemity

Yosemity

Yosemity

Yosemity View Lodge

Yosemity View Lodge

Brutale wasberen

Reacties

Westcoast USA 2012, Dag 6: San Francisco – Yosemity N.P. — 1 reactie

  1. Hi dear friends!!! howe are you, wat un geworstel met de tom-tom hihihi,maar toch daar gekomen. mooi daar he,
    beginnen julie al wat Yankie taal te spreken,prachtig taaltje he? en vriendelijk,kunnen wij hier wat van leren.Leuk om in een loges te slapen?
    veel gr, o.T& t.J
    we volgen jullie geweldige verhalen !!!! xxx