Westcoast USA 2012, Dag 5: San Francisco

15 september 2012,

Skyline San Fransisco

Vandaag redelijk vroeg opgestaan, want om 9 uur moeten we inchecken voor de boot naar Alcatraz. We zijn blij dat we dit vooraf geboekt hebben, want de boten naar het eiland zijn op dit moment wel 2 dagen vooruit helemaal volgeboekt. Op Alcatraz aangekomen zijn we snel doorgelopen naar de audio-guided-tour van het cellenblok. We dachten dat het daar nog lekker rustig was omdat iedereen nog naar het welkomstpraatje stond te luisteren. Helaas, het was al stampvol in het cellenbok. Maar ondanks alle drukte toch een hele interessante rondleiding in het Nederlands. Jawel!!! Ze hebben hier ook voor ons Hollanders een audio-guided-tour. Daarna nog wat rondgezworven over het eiland, tenminste de stukken die voor ons toegankelijk waren. En met de boot weer terug naar het vasteland. Ze hebben ons laten gaan 😉

Alcatraz

Daarna nog even neergeploft bij het Hardrock café om in het heerlijke zonnetje te genieten van een frisje. Omdat het nog te vroeg was voor de lunch zijn we doorgelopen naar de Cable Trams en daar was het nu een stuk rustiger als gisteren. Dus snel kaartjes gekocht en in de rij. Sta je vervolgens nog wel bijna een uur te wachten voor je mag instappen en met de Tram mee mag. Maar het was wel een hele mooie rit. Leuk om mee te maken hoe die Trams zowat zonder zichtbare moeite de heuvels in San Francisco weten te bedwingen. Alleen jammer dat je aan het andere eind van de stad uit moet stappen en opnieuw in de rij moet gaan staan om weer terug te mogen rijden. En die rij was nog veel langer dan bij het eerste draaipunt. Daar hebben wij dus niet op gewacht. We hebben een taxi genomen en zijn teruggegaan naar het hotel voor een uitgebalanceerde lunch (hamburgers dus).

Alcatraz

Toen de auto weer opgehaald uit zijn dure parkeerplaats om foto’s te gaan maken van de Golden Gate Bridge. Daar aangekomen was de parkeerplaats net na de brug afgeladen vol. Gelukkig hadden wij een andere stop in gedachten met een beter uitzicht op de brug. Een stukje verderop kun je ook de snelweg af en na een ritje van een paar mijl kun je de brug ook zien maar dan vanuit een vele betere hoek. Daar aangekomen was de mist rond de brug ook verdwenen. Dus we hebben mooie foto’s van de brug kunnen maken. Toen door naar Lombard Hill waar ook wij natuurlijk ook de weg naar beneden wilden rijden. Geweldig! Nog nooit zoveel toeristen in hun auto gezien die allemaal een van de bekendste weggetjes van SF willen rijden. En op weg terug naar het hotel de Coit Tower nog even meegepikt. Vervolgens neergestreken op het terrasje van gisteren om onder het genot van een biertje nog even te genieten van de zon. Zometeen nog even lekker sushi eten (een iets lichtere maaltijd na de zware lunch) en dan weer op tijd naar bed. Morgen gaan we weer rijden naar Yosemity.

 

 

Terug naar dag 4: San Francisco of verder naar dag 6: San Francisco – Yosemity N.P.

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Alcatraz

Tram

San Francisco

Tram

Golden Gate Bridge

San Francisco

San Francisco

Reacties

Westcoast USA 2012, Dag 5: San Francisco — 4 reacties

  1. Hey, intensieve dagen zeg, maar veel te zien dus! Leuk om jullie zo te volgen. Gr. Nandtte

  2. Hi there,
    Jammer dat het zo druk is overal he, daarom is het maar goed dat je 2 dagen hebt gekozen voor die mooie stad Sant Fransisco.Nu op naar de Yosimite, midden in de Sierra Nevanda.weer een heel andere staat Nevada,dan de staat California.een heel andere omgeving midden in de grandioze natuur, Nou daar heb je nog eens grote bomen de mamoets heten,passen niet in jullie tuin Marco ,hahaha!!dit zullen jullie wel heel indrukwekkend vinden, eerst de moderne stad nu de geweldige natuur,genieten maar!! kijk goed uit voor het hantavirus! maar ze zullen er zeker wel warnings voor geven!! als het nodig is.Have fan gr. o.T & t.J bay-bay we blijven jullie volgennnnnn, kei leuk xxx.

  3. Hebben gekeken waar jullie al allemaal geweest zijn. Veel gezien en leuke foto’s gemaakt. Leuk om jullie zo te volgen. Groetjes Mart en Margriet