Westcoast USA 2012, Dag 2: Los Angeles – San Simeon

12 september 2012,

Red Tile Walk, Santa Barbara

Vanmorgen om 7 uur waren we alle twee klaarwakker. Wat op zich nog niet eens echt tegenviel, als je beseft dat het voor ons nog Nederlandse ritme al 4 uur ‘s middags is. Vervolgens hebben we nog wel anderhalf uur lekker in bed liggen snoozen. Dus uiteindelijk waren we pas rond 10 uur het hotel uit en in de auto op weg naar San Simeon. Na de eerste hectische mijlen in Los Angeles begon het verkeer terwijl we verder van het centrum wegreden steeds relaxter te worden. En dan is het op een gegeven moment dus echt een kwestie van de cruisecontrol erop en maar laten gaan. Onze eerste stop was in Santa Barbara, de Red Tile Walk. Ook hier blijkt dat we nog even aan de navigatie moeten wennen. Alle stop zijn in Nederland al als Waypoint ingegeven in de Tomtom. Maar je hoort dus alleen een kort piepje als je bent. En vervolgens wordt je meteen doorgestuurd naar het volgende waypoint. Dus als je even niet oplet dan ben je er al voorbij voor je er erg in hebt. Kwestie van even wennen aan de nieuwe Tomtom.

Santa Barbara

Dus snel maar even omgedraaid, de Tomtom aangepast en weer terug voor een wandeling over de Red Tile Walk. Daarna hebben in Santa Barbara ook de Stearn Warf meegepikt. Volgende stop op de route: Pismo Beach. Een strand waar je met de auto overheen mag (en kan) rijden. In ons enthousiasme hebben we het toegangsloket compleet voorbijgereden tot we een vriendelijke mevrouw in onze spiegel zagen zwaaien. Snel gestopt en zij kwam ons vertellen dat we toch echt aan de verkeerde kant haar tolhuisje gepasseerd hadden. En dus geen pardon, teruguit en aan de juiste kant er voorbij en of we meteen ook maar even 5 dollar af wilden rekenen. En wij al denken dat het gratis was. 😉 Maar uiteindelijk toch maar mooi over het strand gereden, wat best wel een leuke ervaring is.

Santa Barbara

Onze volgende stop was Hearst Castle, vlak bij ons hotel voor de nacht. Daar konden we helaas niet heel erg dichtbij komen. Maar goed, we hebben het landgoed gezien en we zijn er even geweest. Daarna naar ons hotel in San Simeon, en op het einde van de eerste echte rit stond de teller op 254 mile. San Simeon lijkt te bestaan uit alleen maar hotels en motels langs Highway 1. Ons hotel heeft hele nette kamers alleen helaas geen bar waar je een drankje kunt nuttigen. Wel een restaurant, maar om daar nu even te chillen voor het eten… Dus we zijn maar even langs alle hotels aan onze zijde van de Highway gelopen. En wat blijkt: er is aan onze zijde nergens een bar te vinden. Toen we al terug liepen naar ons hotel en eigenlijk de moed al hadden opgegeven zagen we aan de overkant ineens wel een bar. Gewoon aan de overkant van de Highway, recht tegenover ons hotel.

Daar hebben we nog een Nederlands stel ontmoet wat ook aan het rondtrekken was. Een heel groot deel reden zij dezelfde route als wij, alleen andersom. Dus we hebben weer wat leuke tips opgedaan voor onderweg, en ook nog gezellig onze wederzijdse ervaringen met Amerikanen uitgewisseld. Al met al weer een behoorlijk leuke dag en dit is nog maar het begin…

Terug naar dag 1: Vertrek naar Los Angeles of verder naar dag 3: San Simeon – San Francisco

Stearn Warf, Santa Barbara

Stearn Warf, Santa Barbara

Stearn Warf, Santa Barbara

Bumperklever

Pismo Beach

Pismo Beach

Reacties

Westcoast USA 2012, Dag 2: Los Angeles – San Simeon — 3 reacties

 1. Hi there samen, zo te lezen,zijn jullie al goed gewend aan de highways,
  jullie hebben een nice car uitgezocht, die brengt jullie de mooie routte wel door de westcoast!!!
  Nu genieten van de BIG STATE,en beauteful country, met zijn verschillende tegenstellingen,daar zeggen ze ook de heledag “Have a nice day” wer you com from!! hele vriendelijke mensen. Veel plezier samen tot de volgende update liefs ons xxx
  we volgennnnnn!!!!

 2. Dus die 385 km hebben jullie zo maar even genomen?
  Ben benieuwd hoe het verder gaat.
  Overigens de verkiezingen hebben de VVD en PVDA gewonnen 41 en 39 zetels.
  Dus blijf voorlopig maar met een gerust hart weg!hahahaha