Westcoast USA 2012, Dag 10: Las Vegas – Bryce Canyon N.P.

Zion N.P.

Vandaag stonden Zion en Bryce Canyon op het programma. Weer een dag met veel mijlen (340) en veel stops. Dus wederom maar weer vroeg op gestaan. Begint haast een gewoonte te worden… Om half negen uitgecheckt en op naar Zion. Snel Las Vegas uit en de Highway op. Gelukkig mochten we over het grootste gedeelte onderweg wel 75 mijl per uur rijden. Dan schiet het tenminste nog een beetje op.

Grafton Ghost Town

En rond half twaalf waren we bij Zion. Daar zijn we eerst langs Kolob Canyon Viewpoint gereden en daarna naar Grafton Ghosttown. Onze tweede Ghosttown deze reis, en gelukkig was hier ook meer te zien dan bij Skidoo Ghosttown. Na een pad wat zelfs een personenauto ook goed kon rijden (al was het een beetje stoffig) kwamen we aan bij de begraafplaats van Grafton. Even gestopt om wat plaatjes te schieten maar toen was Tomtom weer even de weg kwijt. Als je stilstaat dan verliest Tomtom de rijrichting en het duurt altijd heel even voor Tomtom die weer opgepakt heeft.

Grafton Ghost Town

Dus wij rijden op gevoel verder en voor we het wisten moest de vierwieldrive en de lage giering aan. En die hadden we nodig ook! We zaten op een of andere trail die de locals in het weekend gebruiken om zich uit te leven met hun off-roaders. We zijn een heel eind gekomen met onze auto, maar op een gegeven moment werd het echt te gek. Ook voor onze huurauto en dus maar gedraaid. Maar het was wel mega dikke fun! 🙂

Grafton Ghost Town

Op de terugweg een ander pad genomen en zowaar kwamen we aan in een mooie vallei met inderdaad Grafton Ghosttown. Hier was gelukkig meer te zien dan een verroeste auto en verlaten mijningang. Grafton is in 2004 nog gedeeltelijk gerestaureerd en dus waren er mooie gebouwen in redelijke conditie te zien maar ook vervallen gebouwen. Datgene wat je eigenlijk ook een beetje verwacht bij een Ghosttown.

Grafton Ghost Town

Daarna via de Scenic route van Zion het park weer uit op naar Bryce Canyon. Bryce Canyon rij je het beste eerst helemaal in tot het einde en dan pak je alle uitzichtpunten op de terugweg mee. De meeste toeristen beginnen meteen vooraan en zo omzeil je dus de grootste drukte. Ook hier weer heel veel mooie plaatjes kunnen schieten. En om half zes kwamen we vervolgens aan bij het hotel. Weer een hele mooie dag achter de rug… We probeerden eerst in te checken aan de overkant bij wat ook een Best Western was en er best luxe uitzag, maar daar vertelden ze ons vriendelijk dat we toch echt aan de overkant moesten zijn. Ook een heel mooi hotel met goede kamers. En met een steakhouse erbij! Wij zagen ons dus al helemaal zitten aan die 12 oz. steak. Mooi niet dus… Er stond een rij om het restaurant in te komen, dat wil je niet weten. Dus maar een stukje verderop dineren met Hamburgers, Fish en Fries… Ook niets mis mee, en het is pas de derde of vierde keer dat we hamburgers eten. Best netjes toch?

Morgen starten we waarschijnlijk een uurtje later, we hoeven als het goed maar 230 mijl te rijden. Een makkie… 😉

Terug naar dag 9: Las Vegas of verder naar dag 11: Bryce Canyon N.P. – Lake Powell

Grafton Ghost Town

Grafton Ghost Town

Grafton Ghost Town

Zion N.P.

Zion N.P.

Zion N.P.

Bryce Canyon

Bryce Canyon

Bryce Canyon

Bryce Canyon

Bryce Canyon

Reacties

Westcoast USA 2012, Dag 10: Las Vegas – Bryce Canyon N.P. — 3 reacties

  1. Hi there !
    Wat een bonk en big natuur, is weer kei mooi als je een paar dagen tussen de glitters van Vegas hebt gezeten,dat is nou het mooie van deze trip, op naar Utah!!
    en wat het eten betreft HIHIHI, de kilootjes poepoe, je ziet daar echte BIG PEOPLE!!
    SUCCES met de trip naar de Grand Canyon, schitterend, daar wordt je stil van met onderin de groene Colorado river,!!! wat een machtig uitzicht alleen maar kijken kijken en kijken, geniet samen maar!!
    Wy folowwwwwww xxx o.T & t.J

  2. Wat een schitterende foto’s weer!! Fijn dat vandaag ook een beetjd relaxed was. t zit er bijna alweer op, nog maar even flink genieten!! X